Jordvarme

Med jordvarme hentes energien til huset lige uden for døren. Jordvarme fungerer sådan at energien til jordvarmepumpen kommer fra den oplagrede solenergi i jorden, som hentes fra nedgravede jordvarmeslanger. På denne måde får du varme og varmt vand. Når man vælger jordvarme har man den helt klare fordel at kun 1/3 af det samlede energiforbrug til husets opvarmning er påvirket af afgifter og konjekturer, fordi resten af energien kommer fra naturen.

Derfor skal du vælge jordvarme

  • Mindre påvirkning af afgifter
  • Kort tilbagebetalingsperiode, typisk 7-10 år
  • Tysk kvalitet og lang holdbarhed
  • 5 års produktgaranti med Bosch Climate Partner
  • Styring via din smartphone eller tablet

 

 

jordvarme

 

Kan jeg være sikker på at spare energi med jordvarme?
Besparelsen med en jordvarmepumpe afhænger af din nuværende varmeinstallation, men har du fx et gammelt oliefyr kan der opnås store besparelser ved at skifte til jordvarme. Lad en Bosch Climate Partner gennemgå din nuværende varmeløsning, så får du råd og vejledning, samt et overblik over din mulige besparelse.

 

jordvarme

 

Kan jeg få tilskud til jordvarme?
Der er flere muligheder for tilskud, men for at få tilskud skal jordvarmepumpen fremgå på Energistyrelsens varmepumpeliste, ligesom jordvarmepumperne fra Bosch. Du skal også huske at søge om tilskuddet inden du bestiller anlægget. Hør nærmere hos dit lokale energiselskab eller hos din installatør.

Læs mere om tilskud til jordvarme her

 

jordvarme

 

Hvordan fungerer en jordvarmepumpe?
Varmepumpen henter energien fra jorden. Derfor skal du have en grund til rådighed, hvor jordvarmeslangerne kan nedgraves. En jordvarmepumpe leverer varme og brugsvand og en stor del af energien kommer fra naturen. Derfor kan du spare på varmeregningen.